26 Ağustos 2009 Çarşamba

Yıllar Sonra Yeniden Raflarda

Geçtiğimiz günlerde Oya & Bora ikilisinin ‘’Tiryaki’’ isimli zor bulunan ikinci albümleri Elenor Müzik tarafından yayınlanmıştı ve sayfalarımızda paylaşmıştık. Şimdilerde böyle bir furya başladı evet, eski albümler bir bir raflarda yeniden yerlerini almaya hazırlanıyorlar. Zaman içinde değeri az anlaşılmış olanlar olabilir, bugün bulunması zor olanlar zira ya da yeniden o albümler üzerinden bir şeyler kazanılır mantığı da mutlaka ağır basıyordur, elimizde duruyordur nasılsa değerlendirebilir böyle falan.

Fono Müzik ‘’Arşiv’’ başlığı altında Zerrin Özer’in üç albümünü yayınladı. ‘’Dayanamıyorum’’, ‘’Kırmızı’’ ve ‘’Dünya Tatlısı’’. İlk iki albümünde o dönem yaşanan fantezi - arabesk furyasından etkilenen bir Zerrin var. Selami Şahin’den tutun da Coşkun Sabah’a şarkılar söyleyen hatta daha da öteye giden işin içine Arapça şarkılar bile katan ama ‘’Dünya Tatlısı’’nda yeniden özüne dönen ve hatta ilk ve tek olacaktır bu albümünde Kayahan’dan, Barış Manço’dan şarkılar söyleyen bir Zerrin. Firma daha önce bu albümleri tek tek de piyasaya sürmüştü. Ayrıca yine firma Naşide Göktürk’ün ‘’Yüreğim Rehin’’i, Muazzez Abacı’dan ‘’Tutkunum’’u da yayınlıyor. Kısa bir süre önce Aşkın Nur Yengi’den ‘’Sevgiliye’’yi, Harun Kolçak’tan ‘’Beni Affet’’i ve ‘’En Büyük Aşk’’ı da yayınlamış olmasına rağmen bu albümler ise şu anda stoklarında bulunmuyor, bulunmalı.


Esen Müzik cephesinde de benzer bir başka durum var. Kenan Doğulu’nun ilk dört albümü olan ‘’Yaparım Bilirsin’’, ‘’Sımsıkı Sıkı Sıkı’’, ‘’Ben Senin Her Şeyinim’’ ve ‘’Ex Aşkım’’ ise ‘’The King of Turkish Pop’’ başlığı altında sunulurken ‘’A Legend Of Anatolian Rock’’ başlığında da Murat Göğebakan’ın üç CD’si bir araya getiriliyor. Zira 1999 - 2000 yılında yayınladığı albümlerinin yanında bir de üçüncü CD’de ilk kez dinleyeceğimiz şiir yorumları var Göğebakan’ın. Firma daha öncesinde benzer çalışmalar yayınlamıştı. Af, Beyaz, Burhan Şeşen, Mansur Ark albümleri gibi. 90’lı yıllarda biz birçoğunu mutlaka kaset olarak aldık elbette. Adı ile ilk kez karşılaştığım bir firma Enter Müzik ise Sezen Aksu’nun ‘’Sen Ağlama’’sını, Kibariye’nin ‘’İşte Kibariye’’sini ve Bülent Ersoy’un ayrı ayrı olarak üç çalışmasını yayınlamış. Darısı diğer özellikle de aranıp da bulunamayan ya da mutlaka arşivimizde CD olarak da bulunması gereken albümlerin başına.

Hiç yorum yok: