1 Ağustos 2009 Cumartesi

Eurovision Jüri ve Halk Oylaması Sonuçları


Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan 54. Eurovision Şarkı Yarışması'nın jüri ve halk oylaması sonuçları Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Bu yarışmanın her sene bir şekilde değişiklik göstermesini sağlıklı bulmuyorum ama sanırım kaçınılmaz bir durum da oluyor. Bu sene bir jüri sistemi gündeme geldi bildiğiniz gibi ve her iki tabloya baktığımızda aradaki fark kendini kısmen de olsa gösterdi.

Birincinin her şekilde birinci olacağı kaçınılmazken halk oylarında ilk on sırada özellikle balkan ülkelerinin öne çıktığı gerçek. Burada yer alan ülkeler de zaten son yıllarda Eurovision için büyük oynayan ülkeler, bir yerde daha fazla önemseyenler ve daha kaliteli sanatçıları ile daha kaliteli şarkılar gönderenler. Türkiye adına sadece bir sıra değişikliğinin görüldüğü bu yarışmada jüri puanlarına bakınca daha gerçekçi olunduğunu söylemeye gerek yok aslında müzik adına. Örneğin 4'ncü sırada Kaas'lı Fransa yer alırken burada halkoyu sıralamasında ülke 17'nci sırada, ciddi bir uçurum. Zira Danimarka adına da bu durum mevcut.

Evet yarışma çoktan bitmiş olsa da seneye kadar bir şekilde kendisi ile ilgili her habere kulak kabartacağımız gerçek. Bu arada yarışmanın DVD'si de yerini aldı raflarda, yeniden o heyecanı yaşamak isteyenler adına.

3 yorum:

Ergin dedi ki...

Aradaki ciddi uçurumlar göz ardı edilemez ama bence aslolan halk oylamasıdır.

Bunun yanında buradaki asıl ilginç olan da Frans'nın halk oylamasında düşük puan alması değil, Koskoca Patricia Kaas'ın kalkıp Eurovision'a katılmasıdır. Tabi bulamazsın hakettiğin değeri.

erspek dedi ki...

Güzel bir bilgi oldu teşekkürler :)

Adsız dedi ki...

Tesekkürler..
Halk Oylamasini görmemistim..
Ingiltere'nin Her durumda 4 ülkenin en iyisiymis.. Sevindim Weber Beyefendi adina..