2 Ağustos 2009 Pazar

Osman Yağmurdereli Anısına

Geçtiğimiz sene bugün aramızdan ayrıldı Osman Yağmurdereli. 06 Şubat 1953 tarihinde Trabzon’da doğan Yağmurdereli, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü’nü bitirdikten sonra bir süre öğretmenlik yaptı. 1975 yılında yorumculuğa başlayan sanatçı 1990 yılında ''Nişan Yüzüğü'' ve 1992 yılında ''Sarışın'' isimli iki de albüm sundu müzik dünyasına.

1988’de Yağmur Ajans’ı kurarak yapımcılığa başladı. “Yağmur Ajans” ile Yeşilçam’ın ünlü oyuncuları ve genç yeteneklerini çatısı altında toplamaya başlayan Yağmurdereli, ajansı kurulduğu günden günümüze kadar birçok dizi ve televizyon filmine imzasını attı. İşte o dizilerden biri ''Elveda Derken''di ve şimdi onun anısına hazırlanan bu albüme de bu ad verildi.

Belki çok az kişinin anımsayacağı bu şarkılar bugün yeniden onun sevenleri ile Elenor Müzik etiketi ile buluşuyor. Sevenleri onu ilk kez bir CD'de dinleyecekler ve ölümünün birinci yılında onu geride bıraktığı bu şarkılarla anacaklar. 10 şarkılık bu albümde sözlerde Aysel Gürel, Meltem Yükseler, Hakkı Yalçın, Aşkın Tuna; bestelerde Turhan Yükseler, Metin Özülkü, Halil Karaduman; söz ve bestelerde Selami Şahin, Özer Şenay, Yaşar Güvenir, Suat Çetiner çalışmaları dinliyoruz.

Hiç yorum yok: