28 Ağustos 2009 Cuma

Ufuk Bigay ile Firari


1993 ve 1998 yıllarında çıkardığı albümleriyle müzik dünyasına kendini kabul ettiren ve o dönemde “Tam Tango Havasındayım” isimli şarkısı nedeniyle “BAY TANGO” olarak ünlenen sanatçı yeni albümü FİRARİ ile dinleyicisiyle buluşuyor. 11 aylık ön hazırlık 370 saatlik stüdyo çalışmasıyla gerçekleştirilen prodüksiyonun aranjörlüğünü genç kompozitör Orhun Sevindik üstlendi.

Bu projede besteci ve söz yazarlığı yönünü de ortaya çıkaran Ufuk Bigay, albümünde 3 şarkının bestesini yaptı, 4 şarkının da sözünü yazdı. Aralarında ünlü besteci Gerardo Rodriguez’in “La Cumparsita” sının da bulunduğu albüm repertuarına, Levent İldem, Ayhan Çakar, Orhun Sevindik ve Tolga Ünaldı birer besteleriyle katkıda bulundular.

Hiçbir zaman etkisini kaybetmeyen ve sanatçının müzik kariyerinin vazgeçilmez bir parçası olan tango, bu albümde de ön plana çıkan renkler arasında. Kendi orijinal dilinden sonra ilk defa başka bir dilde; Türkçe olarak yayınlanacak olan ve sözleri Ufuk Bigay’a ait olan “Aşkının Körü” (La Cumparsita) albümün çıkış şarkısı. Arjantin’li ünlü bandeneonist Gustavo Battistessa, bu şarkı için özel bir çalışma gerçekleştirdi ve aynı zamanda “Ufuk Bigay KONSEPT” orkestrasında da görev yapmakta.

“Kara Çiçeğim” ve “Gözlerinde Öldüm” gibi birçok popüler şarkıya imza atan besteci ve söz yazarı Ayhan Çakar, “Telaşlarım” isimli şarkısıyla bu albümün en güzel eserlerinden birinin sahibi. Ufuk Bigay’ın ilk albümünde yer alan, “Öpmeye Doyamadığım”, “Bir Numara”, “Tam Tango Havasındayım” ve “Dost Yalnızlıklar” gibi bir çok hit sahibi besteci Levent İldem, bu albümde “Hayat Öpücüğü” isimli şarkıyla yine Bigay’a eşlik etmekte.

Albümün en önemli hit adayı şarkısı olan “Firari”nin bestesi Tolga Ünaldı’ya sözleri ise Ufuk Bigay’a ait. Türkiye’nin en önemli ve en sevilen kadın vokallerinden biri olan Demet Sağıroğlu, söz ve müziği Ufuk Bigay’a ait olan “Aşk Sevaplarım” isimli şarkıda sanatçıyla düet yaptı.

Ayrıca Kenpa Yaylı Grubu, İstanbul Yaylı Grubu, Perküsyonist Cengiz Ercümer ve Hakan Caneroğlu albümün için emek sarf edenler arasında. Ufuk Bigay, yeni albümü FİRARİ ile dinleyicileriyle yeniden buluşmanın keyfini yaşıyor.

(Basın Bülteni)

Hiç yorum yok: