14 Ağustos 2009 Cuma

Oya & Bora Denk'lemi ve Yeniden Tiryaki

İkili ilk kez 1987 yılında Türkiye Eurovision şarkı yarışması finalinde ikinci olarak isimlerini duyurdular. Bir Melih Kibar bestesi olan ''Paydos'' isimli şarkıydı yarıştıkları. Aynı yıl katıldıkları Kuşadası Altın Güvercin yarışmasında seslendirdikleri şarkı ie ''Tasvir-i Şikayet''ti. Bu yarışmada da beşinci olmuşlardı ve aynı zamanda Çiğdem Talu özel ödülünü kazanmışlardı. Aynı yıl ''Seninle Beraberim / Akvaryum'' isimli ilk albümleri de çıkmıştı piyasaya.

Bir sene sonra yeniden Türkiye Eurovision şarkı yarışması Türkiye finallerinde bu kez bir Turhan Yükseler bestesi ''Onikiden'' ile yarışmışlardı. Ayrıca şarkıyı aynı yıl İngilizce olarak Çeşme Müzik Festivali'nde de seslendirmişlerdi. 1990 yılına kadar gerek Eurovision gerek Kuşadası Altın Güvercin şarkı yarışmalarının da vazgeçilmezi olmuşlardı. Ve 1990 yılında Elenor Müzik tarafından yayınlanan bir ikinci albümleri vardı artık. ''Tiryaki''.

''Tasvir-i Şikayet'', ''Onikiden'', ''Nerdesin'' gibi yarışma şarkıları da dahil 11 tane eserden oluşan bu çalışma aynı zamanda Grup Denk olarak son albümleri de olacaktı zira artık yollarına Oya & Bora olarak devam edecekti ikili ve bundan sonrasında ''Seni Bana Yazmışlar'', ''Saraylı'', ''Aşk,İhanet,Vs.'' gibi de çok sağlam üç tane de albüm yayınlayacaktı 90'lar boyunca. Evet onları özledik, onlar birbirlerinden hiç ayrılmadılar ve hatta müzikten hiç kopmadılar. Birçok sürpriz projede isimleri ile karşılaştık belki ama yeni bir albüm beklemek kendilerinden hep hakkımız kaldı, kalmaya da devam ediyor şimdilik.

Elenor Müzik bir güzellik yaptı ve ''Tiryaki'' bugünden itibaren müzik marketlerde yerini aldı. Ne güzel ki bizler de bu güzel çalışmayı kasetten değil artık CD'den dinleme şansını yakaladık. Bu albümde iki de cover şarkı var ki o zamanı anımsıyorum en çok bu iki şarkıya tutunmuştum. Biri Patricia Kaas'ın ''Le Hommes Qui Passent''i ki burada ''Şu Adamlar Anne'' diğeri ise Roxette'in ''The Look'' isimli çalışması burada ''Bir Şans Daha''. Ve ötesinde bu albümü o yıllarda yakalama şansını bulamayanlara ve ötesinde bu sevimli ikiliyi özleyenlere.

Grup Denk (Oya & Bora) - Tiryaki / Elenor Müzik

1 yorum:

gökçeçiçek dedi ki...

"ayrılık ne zaman" tek geçerim hep geçerim isterlerse 1 milyon şarkı yapsınlar..