18 Mayıs 2010 Salı

Alem Buysa KRAL Biziz


KRALımız TVmiz her sene olduğu gibi yeni bir yılın yarısında bir önceki yılın ödüllerini dağıttı bildiğiniz üzere dün akşam saatlerinde. Onlar dağıttı biz dağıldık ve ama öyle ama böyle ekran başında yerimizi aldık.

Tören öncesi söyleşilerde Gülşen’i gördüm ve gecenin en şık kadınını seçtim hemen orada :) Tanrım böylesi bir şekilde insan yatağına girmez, yani yatarken bile daha özenli oluruz dediğim andı, geldi, geçti ama bayıldım yahu.

Yine o esnada sunucunun biri Yulduz Usmanova’ya dedi ki iyi bir çıkış yaptınız. Yulduz Usmanova kimdir, nedir biliyor ya da bilmiyor diye onu suçlamadım. Aday adayı olduğu bir yarışmadan sağ çıkmıyor ise ben orada olmazdım Yulduz’um dedim ve ona kızdım.

Tarkan’lı açılış görkemliydi. Yine geceye şarkıları ile renk katan Ajda Pekkan’da zira öyle ama ona eşlik eden ENBE Orkestrası’nın playback bir ortamda orada olması ne kadar gereksizdi. Yine İbrahim Tatlıses yerine yine orada olan ve yeni albümü çıkan Orhan Gencebay sahnede olabilirdi.

Ayşe Özyılmazel’in hiç göremediğimiz çıkışı aday olurken yerine ödülü alan Yusuf Güney’di. Çıkış yapan şarkıcıları şöyle taktir ettim. Beş adayın hepsi oradaydı; diğer hiçbir dalda böyle bir durum olmadığı gibi en iyi film müziği dalında ödülü kazanan ‘’Nefes’’ filminden bir kişi dahi mi gelmedi bir ihtimal kazanırız diye.

En iyi dizi müziği bile unutulmadı ve ödülü Ezel’in müzikleri ile Toygar Işıklı kazandı. Canım ‘’Emanet’’ isimli şarkısı ile Yonca Lodi diğer aday olmuşken üstelik. En iyi remix ödülü de ilk kez verildi bu sene. Ödülünü alan Burak Yeter sahnede benim diyen birçok insandan daha rahat ve pozitifti.

Ödül vermeye gelen isimler arasında Erkan Özerman ile Ayşegül Aldinç yan yana gelmişti ki; Aldinç’in sesini duyamadık desek yeridir e malum Özerman partner olursa :) Erkan Yolaç ve Halit Kıvanç büyük bir alkışı hak ederken İskender Paydaş’ın aldığı kilolar ayrıca şaşırttı. Emel Sayın’a ödülü veren holding yönetiminden abimiz bir kelime bile edemez mi; Emel Sayın kendi kendine ödülü aldı gibi olmadı mı durum :) Leman Sam yine hanımefendiydi, Edip Akbayram da bir o kadar beyefendi. İzzet Öz yine bir şeyler anlatmaya çalıştı ama başaramadı.

İncesaz grubu TSM, Volkan Konak THM ödüllerini alırken başka rakipleri yok muydu yani, bulunamadı mı? Eda Karaytuğ gibi bir solist şahane bir TSM albümü yaptı mesela bu sene; THM örnekleri nazaran daha çokken üstelik.

Gecede en iyi grup ödülünü de alan Manga gecenin en güzel tatlarından biriydi. Grubun Denizli’de gerçekleştirdiği konser platformuna bağlanıldı canlı yayınla ve Eurovision şarkımızı o atmosferde dinledik kendilerinden. Bu ödül sanırım yarışma öncesi kendilerine doping etkisi bırakacak.

En iyi söz ve en iyi şarkı ‘’Sevişmeden Uyumayalım’’ olurken en iyi beste ‘’Açık Adres’’ ile Soner Sarıkabadayı’nın oldu. Sarıkabadayı ödülü aldığına üzgün gibiydi ayrı. En iyi albüm ödülü ve en iyi erkek sanatçı Mustafa Ceceli olurken Ajda Pekkan da en iyi kadın sanatçıydı (Bir ''Resim'' bir ödül, pes). Bir de radyoda en çok dinlenen şarkı, şarkısı çalınan şarkıcı, internetten indirilen şarkı, şarkıcı gibi hatır minnet ödüller vardı.

Sezen Aksu, Nilüfer, Nil Karaibrahimgil, Hande Yener, Yıldız Tilbe, Bengü, Ziynet Sali, Hadise hatta hatta Burcu Güneş, Meyra gibi pop müziğin 2009’da ama öyle ama böyle adı geçen kadın starları bile orada yoktular ki bir Aylin Aslım, Zuhal Olcay, Melike Demirağ, Birsen Tezer, Jehan Barbur, Ece Ülker, Yasemin Mori gibi bir ömür dinlenecek albümlere imza atan müzisyenler olsun. Hiçbir şey yapmadılar mı 2009’da ya da biz mi görmedik onları? Bu listeler biliyoruz bir ön elemeden geçti ama sağlıklı bir değerlendirme olmadı mı acaba? Kaldı ki erkek yorumcular ve gruplar içinde de aklıma bir sürü isim geliyor böyle. İyi ya da kötü bir şekilde bir iz bırakmadılar mı?

KRAL TV öyle ya da böyle önceki senelere göre akışı hiç reklam arası vermeden iyi korudu. Bay J. tek başına töreni sundu ve de bu iş başta Mehmet Ali Erbil’siz daha birçok kişisiz olabiliyormuş en azından onu gösterdi. Sahnenin sağında solunda irili ufaklı insan topluluğu vardı ki kimdi onlar, sanırım en çok onlar eğlendiler :) Ve son not sürekli her konuk neden bu yarışmayı Türkiye’nin Oscar’ı şeklinde bir benzetme ile tamamlama ihtiyacı duydular ki; Grammy’si dese biri anlayacağım hadi :)

Ve pardon bir not daha; kanala ya da yayın politikasına vs. şöyle ya da böyle bakan yok birçok kişi de oradaydı. İstisnalar olabilir ama sonrasında gözüme çarptı benim. Sonra kimse KRAL’ı sevmiyorum demesin :)

2 yorum:

gokciceks dedi ki...

Kral tv ve ödüleri ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki blog karakterleri yetmez.. o sebeple;
Tarkanı mağdur eden medya gücüne, sevişmeden uyumayalım diye bir şarkıyı en iyi seçen iki yüzlü medyaya ve haliylen topluma, Ajda dan daha iyi kadın yorumcu çıkaramadığını düşünen üyelere bu da haliyle toplum oluyor ve NTV nin iki gün sonrasında bu ödül törenini sanki Can, Cannes, Oscar mış gibi yayınlamasına şaşkınlıkla bakıyorum..

Ve kısaca pes diyorum..

F.Gül Yanık dedi ki...

Kral TV müzik ödülleriyle blog'unu kirletiyorsun desem bana kızar mısın Kadri :)

Parayla saadet olur anlayışının hakim olduğu bir tören işte bu hepi topu :) Kimin parası ya da "arkası" sağlamsa ödüller onun oluyor. Ne başarıyla, ne yetenekle, ne de çok dinlenilirlikle alakası var bu ödüllerin.

Ayrıca Oscar'a gülmüşsün de, Grammy de komik be Kadri :) Kral Tv yahu. Kendi çalıp kendi söylüyor. Herkese de Türkiye'de yapılan müzikle ilgili yanlış ve eksik bilgiler veriyor. Ondan sonra "halk böyle istedi"ye dönüyor iş... Halkı sürüklüyorlar bir yere. Başarılı da oluyorlar. Kimsenin de Birsen'den, Jehan'dan, Yasemin'den haberi böylelikle olmuyor.

Başka bir ülkede olsa değil böyle bir yarışma, böyle bir kanal bile yayında kalır mıydı, şüpheliyim doğrusu...