18 Eylül 2009 Cuma

Ve Sahnelerde ....

Önce yazın ve ardından ramazan'ın bitmesi ile yavaş yavaş mekanlar yeni sezonlarının açılışını gerçekleştirmeye başlıyor. Ve de programlarını yavaş yavaş ilan etmeye başlıyorlar.

Çok sevdiğim mekanlardan olan Sakman'da bir klasiktir elbette her Cuma ve Cumartesi Vedat Sakman'ı dinlemeye devam edeceğiz bu sene. Yine mekanın bir diğer vazgeçilmezi Vokaliz ise Pazartesi günleri sahne almaya kaldıkları yerden bu kez yeni repertuarları ile devam etmeye hazırlanıyorlar. Her Perşembe ise sahnede bir başka tanıdık isim Tolga Futacı ile buluşacağız. Ayrıca mekanın belirlenen programları içinde 23 Eylül'de uzun bir aradan sonra Emre Olgun'u, 30 Eylül'de Gökhan Şahin'i ve 07 Ekim'de İmge Mıngıroğlu'nu dinleyeceğiz. İmge ismine dikkat ki; Vedat Sakman sahnesinden aşinayız, solo dinlemek bir başka keyif olacak.

Yine sevdiğim mekanlardan biri olan JazzStop cephesinde de hareketlilik başladı. Pazartesi: Scoll, Salı: Kavela, Perşembe:Güvenç Dağüstün, Cuma: Pop-Core, Cumartesi: Retro ve Bordo, Paar: Sarper Temiz Grup kaldıkları yerden sahnelerine devam ederken ayrıca yakın tarihler olan 22 Eylül'de Yeni Harman, 24 Eylül'de Entu, 30 Eylül'de Naim Korudağ program dahilinde.

İstiklal caddesinde dolaşmaya devam ediyoruz ve şimdi de Balans Jolly Joker'e uğruyoruz. 20 Eylül'de Luxus, 22 Eylül'de Rol, 25 Eylül'de ise Pinhani mekanın alternatifleri. 30 Eylül'de ise mekanda çok özel bir etkinlik var ki; sayfalarımızda duyurmuştum Gülbahar Kültür performansı izleyeceğiz o gece ve sürpriz DJ olarak Naim Dilmener'de orada olacak. Ekim ayı içerisinde ise Telvin'den Teoman'a, Yeni Türkü'den Göksel'e ve sürpriz partilere rastlayacağız mekanda.

Babylon'a uğradığımızda 30 Eylül günü Baba Zula feat Dr. Das ile buluşacağız. Ekim ayı içerisinde Bora Uzer, Sulukule Roman Orkestrası, Redd gibi alternatifleri, Michael Jackson'a özel Oldies But Goldies gecesi ve Akbank 19. Caz Festivali özel programı dinleyicisini bekliyor.

Ghetto ise açılışını 02 Ekim tarihinde bir parti ile yapıyor. 03 Ekim'de Ayhan Sicimoğlu ile latin rüzgarı ve starları ile devam edecek olan programda 09 Ekim'de Nekropsi, 17 Ekim'de Mor ve Ötesi, 23 Ekim'de Cem Adrian, 29 Ekim'de Serkan Çağrı - Rumeli Band, 31 Ekim'de Ayben bazı isimlerden.

Hiç yorum yok: