12 Eylül 2009 Cumartesi

Global Beats Party: Gülbahar Kültür


Dünya Müziği’nin tüm Avrupa’yı sallayan DJ’i Gülbahar Kültür yeniden İstanbul'da. Dünya Müziği derlemeleriyle Türkiye, Avrupa ve Orta Doğu’da tüm dans mekânlarının arşivlerinde bir numarada yer edinmiş DJ Gülbahar Kültür, daha önce de Londra ve Viyana gibi Avrupa dans metropollerinde gerçekleştirdiği “Global Beats” partisiyle İstanbullu dans ve müzikseverlere unutulmaz bir set sunacak.

Sağlam müzisyenlerin canlı performanslarının sergilendiği mekân olarak ünlenmiş Jolly Joker Balans’ta 30 Eylül gecesi gerçekleşecek olan partide, Gülbahar Kültür bir retrospektif sunarak bugüne kadar derlediği 40’ın üzerindeki Dünya Müziği albümünden müthiş bir seçkiyle, setinde harikalar yaratacak. Yaşamını yıllardır Almanya’da (Bremen) sürdüren, Avrupa ve Orta Doğu’da ünlü bir “world-music bilirkişisi” olan Gülbahar Kültür, dünyanın dört bir yanında dile gelmiş şarkıların peşinde gezip dinleyerek ve eleyerek yayınlayan bir DJ. Lola’s World Records etiketiyle çıkan derlemelerine girebilmek için müzisyenlerin yarış halinde olduğu biri. Partileri ise nefes kesici; müziğe doyuran, büyülü maharetiyle yormadan hep canlı tutan, canlılık katan partiler... DJ’lerin Divası olarak adlandırılan Gülbahar Kültür’ün konuk olacağı “Global Beats” gecesi, şehirde iyi müzik arayan, dansın hakkını vermek isteyenlere bir müjde niteliğinde! Almanya’nın önde gelen radyolarından WDR-Funkhaus Europa’da 1999’dan bu yana uzun yıllar hem sunucu hem program yapımcısı olarak çalışan Gülbahar Kültür son dört senedir “Café Mondial” adlı world wide music konseptli programın müzik editörlüğünü yapmakta. Türkiye’de de 2002–2005 yılları arasında Açık Radyo’da “Global Beats” adlı programının yapımcılığını ve sunuculuğunu üstlenmiş. Artan bir ivmeyle seyreden başarı grafiğinin ilk albümü olan Oriental Garden, başta Almanya olmak üzere bütün Avrupa’da büyük ses getirdi; ardından da, dünyanın geri kalan kısımlarında. Oriental Garden serisini Asian Garden, Gypsy Garden, Latin Garden, Harem’s Secret, Babylon Bar, Sufi’s Secret gibi muhteşem seçki albümlerle genişlettikten sonra Made in Turkey, Made in Greece, Made in Persia, Made in Germany, Made in India, Made in Russia gibi tek tek ülkeleri mercek altına alan farklı serilerle müzikseverlerin karşısına çıktı Gülbahar Kültür bugüne kadar. Müzik çalışmalarını söz yazarlığı ile de sürdüren bu süper DJ’in canlı set performansına tanık olmak gerçekten heyecan verici olacak! Oriental Dancefloor, Gypsy & Balkan Grooves, Latin, Asian-Sounds, Ethno Pop, Swing gibi stiller Kültür”ün 30 Eylül gecesi sizi nerelere götüreceğine dair sadece bir ipucu… Kısacası bi dünya müzik sizi bekliyor!

Biletix'in sayfasına yansıyanlar böyle ama yakın bir süre önce kendisi ile tanışma ve arada sohbet edebilme şansını yakaladım. Zira yukarıda da bahsedilen albümlerden ''Made in Germany'', ''Children's Garden'', ''The French Club Night'' arşivimin en özel çalışmalarındandı. Ama bu vesile ile sevgili Gülbahar'ın şiirlerinden ve hatta bunları bir araya getirdiği kitaplarından da haberim oldu, yüreği sımsıcak bir insana yakışır güzellikte. Şimdi bu performansı elbette iple çekiyorum. Bu arada ben öğreniyorum ama sizlere söylemeyeceğim, bir de sürprizi var o gece kendisinin :) O güne hiç plan yapmayın hani, koşa koşa gidiyoruz.

Hiç yorum yok: