13 Aralık 2010 Pazartesi

Pazartesi Sendromu

Haftaya damgasını kuşkusuz ki Enbe Orkestrası’nın yeni albümü ‘’Kalbim’’ vuracak. 12 şarkının yer aldığı albüm her şarkısı ile kendini merak ettiriyor. Örneğin açılış şarkısı bir Sezen Aksu çalışması ki Tarkan yorumluyor. Albümün iki sürpriz düeti var. Birinde Ajda Pekkan’a Eren Sandal diğerinde Mustafa Ceceli’ye Elvan Günaydın eşlik ediyor. Müslüm Gürses, Ziynet Sali, Ali Erenus, Aytekin Kurt, yine Mustafa Ceceli ve 90’lı yılların özel vokallerinden Ayşen birer şarkıda albüme dahil olurken bu kez yabancı müzisyenlere de yer veriliyor albümde. Jose Felliciano, Jean Francois Michael ve Christian Adam ve Enbe Orkestrası’nın buluşması hem ilginç hem de önemli bir müzik olayı. DMC Müzik etiketi ile yayınlanan albüm biraz durgun olan piyasaya oldukça renkli bir hareket getirecek.

+ DMC etiketi ile Ziynet Sali’nin yeni şarkısı ‘’Bize Yeter’’ bugün itibari ile yayınlanıyor. Sinan Akçıl imzalı şarkı üç versiyon ile klasik şekilde destekleniyor.

Yavuz Plak daha önce yayınladığı ‘’The Best of Cem Karaca’’ serisini bir araya topladı ve 6 CD halinde bir özel koleksiyon paketi yayınladı sevenlerine. Sanatçının yaşamı boyunca seslendirdiği kuşkusuz en özel kayıtların bir araya daha önce defalarca getirildiğini görmüştük. Sevenlerinin zaten arşivinde vardır tüm bu kayıtlar ama dağınık dağınık toplamaktansa bir arada hepsine kavuşmak adına, elinde bu şarkılar olmayanlar adına kuşkusuz güzel bir seçenek. Benzer bir örneğini de Zeki Müren için yapmış firma ve yine 6 CD’den olmak üzere piyasaya sunmuş. 39,00 TL’den satışta olması da ayrıca çekici hani yoksa tek tek almaya kalktığınızda asla ve asla bu kadar ucuza gelmeyecek bu çalışmalar.

+ Daha önce Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan bir albüm önümüzdeki günlerde yeniden dinleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. Emel Sayın & Modern Folk Üçlüsü çalışması ‘’İstanbul Şarkıları’’ isimli bu albüm 15 şarkı ile daha öncesi tanışmayanlar için gayet güzel bir alternatif.

Haftanın Rakamları: Yunus Bülbül - Gonca Gülüm

Şaka bir yana albümün tanıtım bülteninde okudum. Bugüne kadar 36 CD, 4 LP, 4 45’lik yapmış Yunus Bülbül ve 350 bestesi varmış piyasada. 64 sinema filmi ve 450 TV dizisi de cabası valla helal olsun. Bu yeni albümünde de ‘’Doğum Günün Bana Geldiğin Gündü’’, ‘’Aldanma Çocuksu Mahsun Yüzüne’’ gibi klasikleşmiş şarkılarına yeni bir düzenleme ve yorum getirmiş. Tarzının sevenlerine.

Haftanın Konseri: Bülent Ortaçgil & Birsen Tezer

Perşembe günü saat 22:00 itibari ile İndigo’da başlayacak konser. ‘’Sen’’ ismini verdiği yeni yayınlanacak albümünden şarkılar seslendirecek Bülent Ortaçgil. Ve geceye konuk müzisyen olarak Birsen Tezer de dahil olacak. En son Ortaçgil’in Açıkhava özel konserinde yan yana gelen bu ikili ile harika bir ziyafet yaşamak istiyorsanız kaçırmıyorsunuz, oradayız.

Haftanın Sürprizi: Hüsnü Arkan & Birsen Tezer

Ve önümüzdeki günlerde yayınlanacak bir diğer albümün imzası ki Hüsnü Arkan biliyorsunuz Ezginin Günlüğü’nden ayrıldı ve solo çalışmaya karar verdi. Albümü ile bugün yarın buluşmadan önce sanatçı konserlerine de başlıyor. Albümde bir şarkıda Birsen Tezer ile düet yapıyor Arkan. Albümün tanıtım konseri Ankara ile start alıyor ki 21 Aralık’ta bu ikiliyi ve sürprizlerini Nefes Bar’da dinleyebilirsiniz. Daha sonrası konser İstanbul’da tekrarlanacak.

Aynı gün ayrıca Akın Vardar konserini Line’da, Serkan Çağrı konserini Jolly Joker Balans’ta, Dodan konserini ise Haymatlos’ta izleyebilirsiniz. Dolu dolu bir Perşembe olacak anlaşılan.
Bu arada nicedir dinlemek istediğim bir diğer sevdiğim müzisyen Barlas’ta bir dönüyor pir dönüyor sahnelere. Barlas; Cuma gecesi Hayal Kahvesi Bistro’da 23:30 itibari ile en güzel şarkıları ile sizleri bekliyor.

Müzik dünyasının iki önemli grubu Manga ve Mor ve Ötesi aynı gün ve aynı sahnede. Pazar günü Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleşecek konserde 18:00’de Manga 20:00’de Mor ve Ötesi ile buluşacaksınz.

Haftanın Lansmanı: Michael Jackson

Michael Jackson’ın ölmeden önce yaptığı son kayıtlardan oluşan yepyeni albümü “Michael” tüm dünyada ve Türkiye’de 14 Aralık’ta yayınlanacak. Sony Music işbirliği ile popun kralı için İstanbul’da 17 Aralık Cuma gecesi albüm lansman partisi düzenleniyor. Yeni şarkıların yanında unutulmayan nice şarkısı, videosu, özel sürprizler ile onu sevenleri 21:00 itibari ile Olimpia’da muhteşem bir gece bekliyor.

Müziğin Sustuğu Yerden Alternatifler:

Diziler ile başlayalım yine. Öncelikle ‘’24’’ dizisinin birinci sezonunu tamamladım. Ardı ardına bir sürü bölüm ile karşı karşıyaydım ve bu keyif ile bir ay gibi bir zamanda ilk sezonu bitirip ikinci sezona başladım. Şu anda takip ettiğim diğer diziler ‘’Dexter’’, ‘’Desperate Housewives’’, ‘’The Mentalist’’, ‘’Castle’’, ‘’Nikita’’. Bu dizilerde gelinen son noktadayım ki hafta hafta takibine başladım. ‘’The Event’’in yayın noktasına birkaç bölüm sonra ulaşacağım. ‘’Brothers & Sisters’’ta da üçüncü sezonun ortalarındayım. Şu anki akışım gayet güzel; genelde yeni dizi önerilerine hep açık olurum ama şu ara daha fazla hareketliliğe ihtiyacım yok.

Evet bu hafta bir sürü film izledim. İkisinden pek de memnun ayrıldığım söylenemez. Örneğin çekici görünen bir filmdi ki ‘’Riddick - Riddick Günlükleri’’ ama çok sıkıldım. 2004 yapımı film başta Vin Diesel oyunculuğu ve bütününde filmin konusundan heyecanına sevenlerini çok mutlu etmiş; bir sürü olumlu yorum okudum üstüne ama ben yetinemedim. ‘’Keinohrhasen’’ ise bir Alman filmi. 2007 yılında gösterime giren film romantik izleyicileri aslında mutlu da etmiş ki devamı da çekilmiş. Senaryo, yönetmen, başrol Til Schweiger. Filmde Schweiger dört çocuğuna da yer vermiş.

Ama iki filmi seve seve önerebilirim. Birisi ‘’Derailed - Raydan Çıkanlar’’. Charles ile Lucinda’nın yolları bir trende kesişir ve daha sonra birliktelikleri devam eder. Her ikisi de evlidir ve bir gün yaptıkları kaçamak kendilerine fena mâl olacaktır. Artık hayatlarına bir yabancı daha katılacaktır ve dünyaları altüst olacaktır. Filmde Clive Owen ile Jennifer Aniston başrolde oynuyorlar. Bu aralar bu kadar çok bu çizgide film ya da dizi izlediğimden sonunu tahmin etmem hiç de zor olmadı ama yine de keyifli bir film seyrettiğime inanıyorum. Özellikle Aniston’un Vincent Cassel’ın oyunculuğuna dikkat.
Bir diğer önereceğim film ise ‘Tete De Turc - Türk Kafası’’. 2010 Fransa yapımı filmin konusu ve sürükleyiciliği muhteşem. Bora isimli bir Türk genci Simon adlı bir doktorun önce yaralanmasına sebep olur ama daha sonra yüreği dayanamaz ve kendisini kurtaran da o olur. Simon ise o esnada yetişemediği için bir hastasını kaybeder ve burada bir başka hayat da devreye girer. Simon’un ağabeyi ise bu durumu yapanı bulmaya and içmiştir ve yollara düşer. Olaydan dolayı tutuklanan bir başka genç olurken kahraman olan Bora bir ikilem içine düşecektir. Bora’nın annesi rolünde izlediğimiz İsrailli oyuncu Ronit Elkabetz başta olmak üzere oyuncuların hepsi iyi bir performans sergilemiş ama yardımcı bir iki rol dışında Türk oyuncu yok bu filmde fakat bir sürpriz var ki o da finalde. Finali bir Replikas şarkısı ile tamamlıyor film. Fransa’nın büyülü atmosferinden uzak arka sokaklarında geçen film ülkemizde gösterime girer mi bilinmez ama DVD’sinin mutlaka çıkması gerekiyor.

Bir ayın ortalarına doğru gelmiş bulunuyoruz, bir yılın son günlerine. Bu süre içerisinde blog sayfamızda yılın en’lerini sizler için seçmeye ve tek tek paylaşmaya başladım. Bu hafta da seçkilerimi sunmaya devam edeceğim ve görüşlerinizi bekleyeceğim. Güzel bir hafta olsun hepimize.

Hiç yorum yok: