19 Kasım 2010 Cuma

Bayram Sendromu - 04

Bayramın Konseri: Birsen Tezer

Dinlemeye doyamadığımız o özel ses Birsen Tezer bu ayın ikinci konserini Haymatlos’ta gerçekleştiriyor. 22:00 itibari ile sahne alacak olan sanatçının bu ve bundan sonra izleyeceğimiz konserlerinde sürprizleri de olacak ve kendisine sahnede özel dostları da eşlik edecek. Bu konserinin konuk müzisyeni ise Birol Ağırbaş. Bir bayramı, son saatlerini nefis bir müzik ziyafeti ile noktalamaya ne dersiniz?

Ayrıca Vedat Sakman - Sakman Bar, MFÖ - Jolly Joker Balans, Aylin Aslım - Beyoğlu Hayal Kahvesi, Serkan Çağrı - Ghetto günün kaçırılmaması gereken performansları.

Bayramın Sürprizi: Ciguli

Hani bir ‘’Binnaz’’ ile tanıdık onu ki çok sevdik. Belki başka bir şarkısı o kadar ses getirmedi ama bir dönem ondan hiç vazgeçemedik. Ciguli küçük yaşlardan beri müziğin içinde, asıl adı Ahmet olan Bulgaristan doğumlu müzisyen uzun zamandır yoktu ortalarda ama şimdi dinleyicisi ile hem de çok özel bir mekanda Babylon’da buluşuyor. Bakalım kendisini dinlemeye gelenlere nasıl bir sürpriz yapacak.

Bayramın ‘’Hoş Bir Seda’’sı: Sevim Tanürek

1998 yılında elim (!) bir trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Tanürek yaşamı boyunca sayısız şarkıya imza atmıştı. 1961 yılında ilk 45’liğini yayınlayan sanatçı daha sonra hız kesmemiş ve ardı ardıya yayınladığı bu çalışmaları ile bir dönemin unutulmazları arasında yer almıştır. Anadolu Müzik onu sevenlere, onu yeniden dinlemek isteyenlere güzel bir sürpriz yapmış ve 20 şarkısını 2 CD olarak tek bir albüm çatısı altında bir araya getirmiş.

Bayramın Barış Abi’si: Barış Manço - Bugün Bayram

Barış Manço’nun 1985 yılında yayınladığı ‘’24 Ayar Manço’’ albümünün en güzel şarkılarından biri. Halbuki her bayram gelmeden aklıma düşen ve yine bu bayram da dilime dolanmasından kaçamadığım bu şarkıyı neden son günün sendromuna sakladım bilmiyorum, yoksa unutmadım asla.

Bayramın Twitleri: YLMZMRGL

Pek fazla dahili olamasam da yine de içinde olduğum Twitter ortamında Yılmaz Morgül’ü keşfettim. Kendisini ekleyin ve lütfen gün içinde eklediği mesajlar ile kendinize gelin, yeri göğü inletin; büyük bir olay :) İşte sizin için seçtiğim bazı twitleri :) Aşkın işaret fişeğiyim / Testere 7 hepimizi 7 / Mamutların Asteroidiyim / Kalbimi sit alanı ilan ediyorum / Açtırma pandoramı söyletme scrabblemi / Ne kadar ironiksin o kadar kroniksin / En büyük gerçek hamiline açık çek / Tarihin Arka Odası out yatak odası in / Doğarken nesil ölürken fosil / Alın yazım altyazısız / Asteriks’ten sonra hepimiz Boşverdiks / Artık mesela tip değil çiptir

Bayramın Eurovision’u: Ya da erozyon’u mu demeliydim :)

TRT bu sene Eurovision’a göndermek için seçtiği ya da seçeceği ismi bekleterek bizi delirtmeye devam ediyor. Birçok ülke yine her zamanki gibi isimlerini belirledi, belirlemeye devam ediyor. Geçenlerde bir yerde Ayna grubunun kuvvetli adaylardan olduğunu duydum ki aman ağızlardan yel alsın. Kaldı ki kuvvetli birçok aday gönüllü olarak bu yarıştayken Ayna’da neyin nesi. Bu arada eurovision-turkey.com sitesinin düzenlediği anket sonuçlandı. Birinciliği az farkla Atiye alırken ikinci Hande Yener üçüncü Hayko Cepkin oldu. Ayna grubu mu bu üç isimden biri mi derlerse bu üç isimden biri, bu üç isimden peki hangisi derlerse Hande Yener elbette.

Bayramın Dergisi: Orman Şehir

‘’Gitmekle Kalmak Arasında O Hassas Çizgide’’ isimli şiirimi derginin ikinci sayısında okuyabilirsiniz. Ayrıca Cezmi Ersöz, Yelda Karataş, Zeki Çelik, Semih Özgenel, Ferhad Gülsün gibi usta kalemlerin de satırlarına dokunabilirsiniz.

Bayramın Filmi: Vantage Point - Bakış Açısı

2008 yapımı filmi daha önce izlemiştim ama D&R’da indirimli bir şekilde DVD’sini görünce almadan ve tekrar izlemeden geçemedim. Suikaste kurban giden bir başkan ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkılarak olayın çözülmeye çalışılması sizi bir heyecanın içine sürükleyiveriyor. Film özellikle kadrosu ile ilgi çekiyor ki LOST’umuzun Jack’i Matthew Fox’u, Dennis Quaid, Forest Whitaker, William Hurt ve Sigourney Weaver kadroda olursa zaten kötü bir film izleme şansımız var mıdır? Ayrıca DVD’nin seçenekleri de zengin ki izlemeyenler için kaçırılmaması gerekli.


‘’Bayram Sendromu’’ sona erdi. Hayata kaldığımız yerden devam :)

2 yorum:

Estar Abi dedi ki...

Vantage Point benim de izlemek istediğim bi film. Olayı 3 farklı açıdan ele almasıyla Lola Rennt'e benziyormuş.

Kadri Karahan dedi ki...

Koş babam koş :) ...