22 Temmuz 2009 Çarşamba

Ajlan Büyükburç



Ajlan Büyükburç
1970 – 1999


13 Kasım 1970'te İstanbul'da doğdu. Ajlan'ın, babası Erol Büyükburç'tan gelen yeteneği altı yaşında ortaya çıktı. Nişantaşı Anadolu Lisesi'nde okurken, Milliyet'in geleneksel Liselerarası Müzik Yarışması'nda "En iyi kız solist" dalında birinci oldu. Üniversiteye hazırlanırken Hilton Oteli'nin orkestrasında şarkı söylemeye başladı. 1993'te katıldığı Pop Show Yarışması sayesinde adını tüm Türkiye'ye duyurdu. Aynı orkestrada çalıştığı Mine ile bir ikili oluşturdu. İkili, "Aşkolsun" adlı ilk ve son albümlerini Aralık 1993'te piyasaya çıkarttı. Albüm çok beğenildi ama Ajlan ile Mine bir yıl sonra ayrıldı. Yoluna tek başına devam eden Ajlan, 1995'te Kültür Bakanlığı tarafından gönderildiği ABD'deki Houston Festivali'nde sahneye çıktı. "Tutunup Kendime" adını taşıyan ilk solo albümünü Mayıs 1995'de çıkardı.

Evet aramızdan tam da bugün ayrıldı Ajlan. 1999 yılında Muğla'nın Fethiye ilçesi yakınlarında Antalya-Muğla karayolunda meydana gelen bir trafik kazasında. Büyükburç'un kullandığı otomobil saat 06.45 sıralarında Fethiye'ye bağlı Eşen beldesi girişinde yeni mucur dökülen yolda aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu takla attı. Yolun kenarında park halinde bulunan römorkunun üzerine düşen otomobil hurdaya dönerken, Ajlan Büyükburç olay yerinde hayatını kaybetti. Yaşasaydı öncelikle bir caz albüm yapacaktı ve sonrasında belki bugün daha nice başarısını alkışlayacaktık. Bugün tam da bu saatlerde Ajlan'ın kabri başında sevenleri onun için buluşacak. Umarız huzurlu uyuyordur Ajlan, cennetinde en güzel şarkılarını söylemeye devam ediyordur.

1 yorum:

tuncywashere dedi ki...

Ajlan'ın Tutunup Kendime şarkısını hala döne dolaşa dinlerim. Nurlar içinde yatsın. Şu anda yaşasaydı müzik kirliliğine ilaç gibi geleceği kesindi :(