26 Mayıs 2009 Salı

Niran Ünsal ile ''Sesler ve İzler''

Beşinci albümü ile Niran Ünsal tüm müzikmarketlerde dün itibari ile yerini almaya başladı. ''Sesler ve İzler'' ismini verdiği bu çalışmasını kendi yapım şirketi NÜ Müzik'ten yayınlanan Ünsal bir hayli iddialı bir şekilde dinleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor.

Albümde 13 çalışma yer almakta. İki şarkının iki ayrı veriyonu ile yer almasının yanında bu albümde güzel sürprizler var ki bunlardan biri Seda Akay. Sanatçının ilk albümü olan ''Haktan''a özellikle damgasını vuran söz yazarı bu albümde iki çalışması ile yeniden yer alıyor. Bunlardan bir tanesini aslında hatırlarsınız. Demet Akalın'ın ilk albümüne adını da veren şarkı olan ''Sebebim'' ki; bu çalışma içinde bambaşka bir hâlde yorumlanmış bu albümde diğer şarkı ise ''Ciğerimin Sol Köşesi'' ve her iki şarkı Akay ile Ünsal'ın yeniden birlikteliğinin müjdecisi. Albümde bir beste Hüsnü Şenlendirici imzası taşırken bir çalışma da Emre Kaya ismi ile karşılaşıyoruz. Sözlerde ise farklı isimler mevcut iki şarkıda Günay Çoban, bir şarkıda Hakkı Yalçın isminden sanatçının vazgeçilmezlerini görebiliyoruz. Ötesinde tüm müzikler yine Ünsal imzalı ki bu güzel bir seçim; biz kendisini besteci olarak da ayrı başarılı buluyoruz.

Albümün açılış şarkısı ''Ben Yine Kendimle'' öncelikle nefis bir çalışma. Son dönemlerin en güzel duygusal şarkılarından biri olmaya kesinlikle aday. Hemen takibinde Akdeniz ezgileri taşıyan bir çalışma olarak yer alan ''Aşk Uğruna'' her iki versiyonu ile de sadece hareketli bir çalışma çok ötesi bir şey değil. Sanırım ben Ünsal'dan duygusal şarkılara daha çok kaptırdığın için kendimi direk onlara odaklanıyorum ki bu albümde özellikle merak ettiğim Özcan Deniz ile olan düeti olan ''Aklım Hep Sende''ye bir an önce geçmek için şarkının sonunu tamamlayamayacağım. Bu çalışma ile birlikte ''Sevda Yolu'', Şenlendirici çalışması ''Bir Yolu Lazım'' albümde öne çıkacak şarkılar içinde yer alacak kuşkusuz.

Niran Ünsal - Sesler ve İzler / NÜ Müzik

Hiç yorum yok: