28 Mayıs 2009 Perşembe

Engin Gürkey ile Balkan Rüzgarı


Müzik eğitmeni, besteci ve multi percussionist Engin Gürkey, 3. cd çalışması Engin Gürkey/Nabız “Balkanist” albümünü Sony Music etiketi ile yayınlıyor. “Nabız” kendine özgü sound’u ve kompozisyonları; elektronik ve dans müziğine dair çeşitli formlar üzerine kurulu perküsyonun kıvrak ritimleri, tuba, trompet, trombon, saksafon, klarnet, keyboard, keman ve vokal ile bezenmiş melodik yapısıyla yeni bir akım yaratıyor.

Sanatçının ailesinin Balkan kökenli olması ve İstanbul Roman müzisyenlerinin etnik kültür mozaiği, “Nabız” müziğinin ana ilham kaynağını oluştururken, onun daha küçük yaşlardan itibaren aile içerisinde Balkan coğrafyasının neşeli, hareketli, eğlenceli ve bir o kadar da hüzünlü müzikleri ile tanışmasını sağlamıştır. Rengini böyle bir kültürel zenginlikten alan besteleriyle, bugünün İstanbul’undan bir hisleniş, bir sesleniştir; “Balkanİst”...

Ülkemizin birbirinden önemli müzisyenlerinden oluşan “Nabız”, Balkan ve Roman kökenli müzisyenlerin katılımı ve solist kadrosu ile kozmopolit bir grup olmakla beraber; daha albüm hazırlıkları tamamlanmadan müzik çevreleri tarafından büyük bir beğeni ve coşkuyla karşılanmıştır. 2008 yılında kurulan “Nabız” grubu, çok müzikli bir müzisyenin kendi eğlence müziğini yapma fikrinden doğmuştur.

12 şarkının yer aldığı albümde üçü Turay Dinleyen ile beraber yazılmış dört Engin Gürkey bestesi bulunuyor. Marcel Khalife, Goran Bregoviç, Dario Markoviç, Radaoslav Banga, Vojtech Lvicka, Jan Surmaj, Randu Bandurovici, Tibor Barkoczy, Melinda Stoika, Stanislav Vana, Ruth Maria Renner, Vincent Graf Von Schlippenbach albüme besteleri ile destek veren dünyaca ünlü sanatçılar arasında.

Müzik direktörlüğünü; albümün düzenlemelerini de yapan Tevfik Kulak üstlenirken, bunun yanında yine çok değerli sanatçıların eşlik ettiği albümde; Ayben, Ayda Tunç, William Richard Cardosa, Agusevi Djambo Orkestrası, Bekir Sakaryalı ve Gürkan Özkan performansları ile yer almaktadır.

Yapımcılığını Engin Gürkey’in, yönetmen yapımcılığını Ali Coşar’ın (Median Music) yaptığı 2009 yılı içerisinde “Dogulu Music Production”da kaydedilen albümün kayıt ve mix’i Arzu Arslan, mastering’i Çağlar Türkmen’e ait.

Ayrıca bu albümle çalışmalarını somutlaştıran “Nabız” (Engin Gürkey, Türker Çolak, Hüseyin Kayaroğlu (Percussion); Tevfik Kulak (Trompet-Keyboard, Piano); Göksun Çavdar (Klarnet, Saksafon); Turay Dinleyen (Keman); Hasan Gözetlik (Trombon); Deniz Demirtaş, Nurcan Eren (Vokal), yurt içi ve yurt dışı konserleriyle enerjisini dinleyenlerine aktarmakta ve serüvenini başarıyla sürdürmektedir.

(Basın Bülteni)

Engin Gürkey - Nabız / Balkanist / SONY - BMG




Hiç yorum yok: