11 Mayıs 2009 Pazartesi

Hadise Bir Eurovision - 1


Ve 2009 Eurovision macerasına sayılı saatler kaldı. Rusya'nın başkenti Moskova'da 54'ncüsü düzenlenecek yarışma bu sene yine başka bir formatta gerçekleşecek. 12 Mayıs (yarın) ülkemiz itibari ile 22:00'de birinci yarı finali 14 Mayıs gecesi bir diğer final izleyecek ve burada dereceye giren ülkeler ile 16 Mayıs gecesinde final yaşayacağız. Katılımcı ülkelerin çok olmasından dolayı böylesi bir uygulamaya gidildiği gerçek ama kuşkusuz ki bu durum eski heyecanın yitmesine mi sebep yoksa biraz daha arttığına mı bu konuda emin değilim.

Bu sene ülkemizi Hadise temsil ediyor ki bunu artık yer gök biliyor. Geçen sene Mor ve Ötesi'nde o kadar deli ama bir o kadar renksizsek bu sene adına heyecanım daha fazla. Yılbaşı akşamından beri herkesin dilinde dönen nakaratı ile ''Düm Tek Tek'' en başından beri yine herkes tarafından çok konuşuldu, üzerine çok şey söylendi. Malum hâlâ neden İngilizce şarkı ile katılıyoruz geyiği bu sene de devam etti. Bunlara kuşkusuz kimse aldırış etmedi artık. Şarkı için çekilen klip ile ilgili bir yığın söylentiler devreye girdi sonra. Metin Arolat'ın çektiği klip erotik falan bulundu ama ilgisi yok sadece beğenmedik açıklaması yapıldı; ne oldu o durum pek de ilgilenemedik hani. Sahnede ne giyeceği nedense sır gibi saklandı ve provalar olmasa nasıl bir şov beklediği bile bizi aynı gizemi koruyacaktı vs. Evet sıkı ve sağlam bir tanıtım yapıldı özetinde Hadise için; gittiği her yeri ana haber bültenlerinde izledik, umudumuz arttı. Bu senenin herhangi özel bir öne çıkan Eurovision şarkısı nerede ise yok gibi üstelik. Bana da sürpriz olması açısından (hani eski bir alışkanlık; o gün dinlenirdi şarkılar öncesinde görücüye çıkmayı bırakın; ciddi bir yasak vardı). Sadece birkaç ülke belki biraz fazla iddialı ki bunlardan biri de malum biziz. E ama haklı da bir yerdeyiz. İnancım sonsuz.

Başta Hadise ve ekibi için, şarkımız için evet umutluyum. Son yılların en güzel sahne şovunun sergileneceğini bile düşünüyorum nedense Hadise tarafından hatta ilk 5 ülke içinde olacağına kesin gözü ile bakıyorum ve birincilik diliyorum elbette. Çok iyi bir sonuç almasa bile en azından biliyor olacağım ki saçma sapan temsil edilmedik, hakkını verdik; politik durumların bir kere daha önüne geçemedik diyecek seneyi bekleyeceğim. Yarın akşam finali çok rahat geçeceğine inandığım Hadise'ye ve ekibine buradan başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok: