26 Ekim 2009 Pazartesi

PS (Pazartesi Sendromu)

Fransa’nın efsanevi şarkıcısı Sylvie Vartan, "Erkan Özerman Show Business'da 50.Yıl" gecesinde konser vermek üzere İstanbul’da. Bugün TİM’de özel orkestra ve ekibinin de dahil olduğu bir grupla sahne alacak olan sanatçının müzik kariyeri boyunca 10 milyonun üzerinde albüm satışı olmuş. En son albümü ''Toutes Peines Confondues''da yer alan Carla Bruni şarkısı ''Je Chante le Blues''u da ilk defa sahnede canlı okuyacağı bildirilmiş. Vartan, Fransa'da hem şarkı söyleyip hem dans eden ilk yıldız olarak Fransız popunun ikonlarından biri olarak kabul ediliyor.

Kimi zaman öfkenin, kimi zaman küslüğün, kimi zaman sevdanın, kimi zaman da otuz yıllık tarihimizin yansıması Cem Karaca... Elleri yüreğinin sesini taşıyan, şarkıyı parmak uçlarında çoğaltan yıllar içinde kimi zaman umutlandıran, Kimi zaman kızdıran Cem Karaca... İnişli çıkışlı yaşamı, ama hep dilden dile söylenen şarkılarıyla ... İşte tam da bu anlamda Grup Cemniyet (Solist:Devrim Altanay, Bas Gitar:İsmail Soyberk, Davul:Mert Türkmen, Elektro Gitar:Gültekin Kaçar, Klavye:Mustafa Canbazlar) 27 Ekim Salı akşamı saat 22:00’den itibaren onu özleyenler Salsanat’ta.

Uzun yıllardır kazandığı birikimini nihayetinde yazın başında yayınladığı ilk albümü ‘’Cihan’’ ile devam ettiren Birsen Tezer, ekibi ile kaldıkları yerden sahne programlarına da hızlı bir dönüş yaptı. İlk olarak geçen hafta içinde Jazzstop Suadiye By Mirror’da sahne aldıktan sonra 28 Ekim Çarşamba günü Sakman Club’de bir performans sergileyecekler. Müzik eleştirmenlerince tam not verilen ve sessiz sedasız en çok satan albümler içerisinde yerini alan ‘’Cihan’’dan başta olmak üzere ekibin seçkin repertuarından örnekleri dinlemek adına biz orada olacağız, buyrun gelin hep birlikte müziğe doyalım.


Hakkâri- Zapsuyu üzerine yapılan ve geçtiğimiz yıllarda güvenlik gerekçesiyle yıkılan Devrimci Gençlik Köprüsü yeniden inşa ediliyor. Köprünün inşasına destek 30 Ekim Cuma günü gerçekleşecek konserle sağlanacak. Moğollar, Bulutsuzluk Özlemi, Onur Akın, İlkay Akaya, Vedat Sakman, Melike Demirağ, Diyar, Emin İgüs, Ferhat Tunç, Muzaffer Özdemir, Haluk Çetin, Çiçek Yeşilbaş, Edip Akbayram, Yasemin Göksu, Mazlum Çimen ve Rojda’nın sahne alacağı konserden elde edilecek tüm gelir köprünün yapımına harcanacak. Girişim sözcülüğü’nü Cezmi Ersöz’ün sunuculuğunu ise Gülşen Tuncer’in üstlendiği gece 19.30 - 23.30 arası Bostancı Gösteri Merkezi'nde.

Bağlama sanatçısı ve besteci Barış Güney’in, 2004 yılında yayınlanan “Tohum” adlı çalışmasından beş yıl sonra hazırladığı ikinci enstrümantal ağırlıklı solo albümü “Düşlere Yolculuk” Kalan Müzik tarafından yayınlandı. Yönetmenliğini ve düzenlemelerini Barış Güney’in üstlendiği albümde, Güney’in altı bestesi ve kendisinin seslendirdiği “Karadır Kaşların” (uzun hava) adlı geleneksel bir eser yer alıyor. “Düşlere Yolculuk” albümü, iddialı olmaktan kaçınarak, dinlemenin, öğrenmenin ve değişimin sürekliliğine olan inancı anlatıyor. Dinledim ve büyük keyif aldım; tavsiye ediyorum.

DMC firması MFÖ’nün 24 şarkısının yer aldığı üç CD’lik bir koleksiyon yayınlıyor. ‘’Collection’’, ‘’Agu’’ ve single olarak yayınlanmıştı ‘’Yaz’’ isimli çalışmaların yer aldığı bu sette dünden bugüne yer alan grubun hit olmuş tüm çalışmalarının yanında yayınladıkları son stüdyo şarkıları gayet de uygun bir fiyata dinleyicisi ile bir kere daha buluşacak. DMC aynı zamanda Suzan Kardeş’in ‘’Bekriya 1-2’’ albümlerini de birlikte sunmaya hazırlanıyor ki; bu iki albümde de toplam 24 şarkı yer alıyor. Tek tek almasak mı acaba bu albümleri, beklesek bir gün böyle mi buluşsak, gayet de mantıklı.


- Müziğin Sustuğu Yerden Alternatifler

Bu hafta iki filmi şiddetle önereceğim. Bir tanesine ulaşmak için geç kalmadınız zira Ekim sayısında Milliyet Sanat dergisinin okurlarına armağanı ve filmin ismi ‘’Map Of The World - Dünya Haritası’’. Hayatın sizi götürebileceği inanılmaz yerlerin öyküsü ve başlıca rollerinde hayran kalacağınız iki başarılı oyuncu: Sigourney Weaver ve Julianne Moore. Beklenmedik bir ölüm ve ardından gelişen trajedi hâller evet hiç beklemediğiniz bir anda hayat sizi alır ve olmadık yerlere sürükler; çarpıcı işlenmiş gayet şiirsel sunulmuş, çok beğendim. Bir diğer film ise ‘’Die Falscher - Kalpazanlar’’. Almanya - Avusturya ortak yapımı film geçen yılın en iyi yabancı film oskarını da kazandı. Karl Markovics’in muhteşem oyunculuğunda gerçek bir hikayeden yola çıkarak çekilen film II. Dünya savaşı sırasında Nazilerin savaşın tek galibi olabilmek için başka ülkelerin ekonomilerini para basarak çökertmeye çalışmaları anlatılıyor. DVD özelliklerinde ayrıca gerçek kahramanın dilinden de o yılları dinlemek ayrı bir heyecan. Haricinde Kevin Costner’lı ‘’Thirteen Days - Yakın Tehlike’’, Sandra Bullock’lu ‘’Gun Shy - Aşk Silahı’’ izlediğim diğer filmler arasındaydı.

Bu hafta yeni bir diziye başladım. Bir tür aksiyon aslında; San Francisco'nun her yerine yetişen özel bir acil yardım ekibi var. Hayat kurtarmak için her türlü tehlikeye ve heyecana atılıyorlar ki ilk bölümde başım fazlası ile döndü. Damages’da Katie Connor karakteri ile başarılı ve güzel bulduğum Anastasia Griffith başrolde. Henüz beş bölüm yayınlandı dizi, bakalım izleyici sevecek mi; adıma devam edeceğim. Haricinde bir iki dizi hakkında da güzel şeyler duydum ama limiti aşmayı düşünmüyorum.


Bu haftanın bitiminde ya da en geç haftaya bugün KASIM 2009 olarak yayındayız www.kadrikarahan.net adresimizde de. Çok özel konuklar, sürpriz başlıklarla kaldığımız yerden rengarenk yola devam ediyoruz. Bir de not ki küçük bir değişiklik ile karşılaşacaksınız ve eminim bu hoşunuza gidecek. Ama öncesi o güne kadar buradayız. İyi bir hafta dileklerimle.

Hiç yorum yok: