12 Ekim 2009 Pazartesi

PS (Pazartesi Sendromu)

Kısa bir süre önce hayatını kaybeden Michael Jackson’ın hiç bir yerde yayınlanmamış yepyeni şarkısı ‘'This Is It'’ tüm dünyadaki hayranlarıyla aynı anda bu sabah itibari ile www.michaeljackson.com adresinde dinlenmeye başladı. Tek kelime ile enfes diyebilirim. 29 Ekim tarihinde yalnızca 2 haftalığına vizyona girecek '’Michael Jackson - This Is It'’ filmine de ilham veren şarkının yer aldığı '’This Is It’' albümü Sony Music etiketiyle çok yakında Tükiye'de de yayınlanacak. Filmle aynı zamanda müzikseverlerle buluşacak olan 2 CD’den ve sürpriz demo kayıtlardan da oluşan albümün, basınla paylaşılan single kapağındaki fotoğraf, Jackson’ın albümünden kısa bir süre önce Staples Center’daki provalar esnasında çekilen yeni bir fotoğrafı ve ilk defa gün ışığına çıkıyor.

Akbank Caz Festivali 15 - 25 Ekim tarihleri arasında 19. kez ‘Şehrin Caz Hâli’nde dinleyenleriyle buluşuyor. Özgün ve yaratıcı programıyla cazın sınırları aşan heyecanını paylaşmaya davet eden Akbank Caz Festivali bir kez daha cazın onlarca farklı rengine kucak açıyor. İki hafta boyunca 13 farklı mekanda 30’un üzerinde canlı performansa ev sahipliği yapacak olan festival konserlerin yanı sıra atölye çalışmalarına ve panellere de programı kapmasında yer veriyor. http://www.akbanksanat.com/caz_festivali adresinden programı öğrenebilir hatta davetiye kazanma şansını elde edebilirsiniz.

16 Ekim Cuma akşamı Hilton Convention Center’da Oscar ödüllü ünlü Hollywood yıldızı Kevin Costner grubu Modern West ile birlikte sahne alacak. 2007 yılında yine ülkemizde benzer bir performans sergilemişti ekip ve de bir hayli dikkat çekmişti. Costner ismi son yıllarda filmlerinden öte bir şekilde dikkat çekiyor ülkemizde, kuşkusuz bu sebeple ilgi bir başka olacak kendisine ve konsere. Konser öncesinde ve sonrasında ise Rock DJ’leri eşliğinde yapılacak müzik ile gece bir rock partisi konsepti ile gerçekleşecek.



Taxi Band grubunu sahnede geçtiğimiz sezon büyük bir keyifle dinledim. Sahne performanslarının yanı sıra bu aydan itibaren akustik programlarına da başlayan grup Türkçe ve yabancı poprock, rock 'n roll, soul, blues parçaları akustik bir set-up' la daha soft bir şekilde seslendirecek. Taxi Band müzisyenleri unplugged olarak dinlemekten zevk alacağınız, eşlik edebileceğiniz; U2 'dan Mor ve Ötesi'ne, Sting'den MFÖ'ye keyifli tüm şarkıları gözden geçirmiş, derlemiş ve yeniden düzenlemiş bu anlamda. İlk performans bu Çarşamba günü saat 22:00 itibari ile Sakman Club’de.

Pendik - Kurtköy’de Via Port isimli bir alışveriş merkezi var. Bana yakınlığının yanında gayet de bulunmaktan keyif aldığım bir mekan. Önümüzdeki Cumartesi günü (17 Ekim) bir etkinliğe ev sahipliği yapılıyor burada: 6. İstanbul Çocuk Festivali. Engelli çocuklar yararına, engelsiz bir Türkiye, engelsiz bir yaşam için duyarlılık sağlamak adına o gün saat 13:oo itibari ile konserler, çekilişler, gösteriler, yarışmalar gerçekleştirilecek. Ersen ve Dadaşlar, Burak Sarıkahya, Ceza, Zeynep, Ekin, Doğa İçin Çal ekibi, Ozan Orhon, Hakan Ergün başta birçok müzisyen ve DJ sahne alacak. Bir aksilik olmadığı sürece ben de oralarda olacağım. Böylesi anlamlı projelere her zaman için destek olmak lazım.

OSSİ Müzik yayınladığı albümler ile dikkatleri çekmeye devam ediyor. Şimdi de Buğra Uğur için hazırlanan bir saygı albümü kapımızı çaldı kendilerinden. Müzikte 30’ncu yılını tamamlayan Buğra Uğur'un daha önce yayınlanmamış besteleri yanında, çok bilinen eserlerinin yeni yorumlarını da içeriyor albüm. Kendisinin piyanosu ile yorumladığı bestelerinin yanında; ‘’Kavak Yelleri'’nde Zuhal Olcay, ‘’Üzüm Buğusu Gibi Ağlarım'’da Nilüfer, ‘’Yalnızım'’da Vokaliz, ‘’İlk Defa'’’da Nino Varon sesleri ‘’İnkar Etme’'de ise Asya ve Yusuf Bütünley düeti yer alıyor. 1983 Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye birincisi olan o meşhur ‘’OPERA’’ isimli şarkıda Türkçe ve İngilizce sözlü versiyonları Çetin Alp'in sesinden orijinal kaydıyla yer alıyor. Henüz dinlemedim ama bu haftanın alternatifi olabilir.


- Müziğin Sustuğu Yerden Alternatifler

Sinema dünyasında birbirinden güzel yapımlar dikkat çekmeye başladı. Açıkçası uzun zamandır ihmal ettiğimi biliyorum ama bilmem neden bu aralar pek de sinemaya gitme havasına giremiyorum; yoksa gerçekten çok çekici filmler var. Çağan Irmak’ın ‘’Karanlıktakiler’’ filmi için sezonu açmayı düşünüyorum. Ötesinde evde film keyfim devam ediyor. Bu hafta izlediğim iki filmi ayrı seviyorum. Birisi ‘’The Prestige - Prestij’’. Christopher Nolan imzalı 2006 yılı filminde Christian Bale ki bu aralar favori oyuncularımdan ve Hugh Jackman başroldeler. İki sahne sihirbazı, giderek şiddetlenen bir savaşa ve birbirlerinin mesleki sırlarını ortaya çıkartmak için doymaz bir susuzluğa dönüşen güçlü bir rekabete girişiyorlar. Baştan sona gözümü kırpmadan izledim. Yine bir başka film olan ‘’Note On a Scandal - Skandal’’ı ise sevgili Emre’nin film arşivinde yakaladım, iyi da yapmışım zira hayatımın karelerine bir film daha ekledim böylelikle. Filmin konusuna gelince Sheba Hart, sanat öğretmeni olarak yeni geldiği okulda, Barbara'nın da ona yakınlık göstermesi ile samimi bir arkadaşlık kurar. Fakat Sheba'ya yakınlık gösteren sadece Barbara değildir. Öğrencilerinden biri ile girdiği, Barbara tarafından da farkedilen yakın ilişki, bir süre sonra Sheba'nın bütün profesyonel ve özel hayatının paramparça olmasına neden olacaktır. 2006 yapımı filmde iki başarılı oyunculuk var ki kendilerini Oscar adaylığına da götürüyor. Judi Dench ve Cate Blanchett’i izlemeye ve alkışlamaya doyamayacaksınız. Haftanın izlediğim bir diğer filmi ise ‘’Next’’ oldu. Yine bir sihirbaz çıktı burada da karşıma. Nicholas Cage ve Julianne Moore başlıca roldeler, 2007 yapımı film. Özellikle sonlarına doğru heyecanımı biraz yitirdim.

Hürriyet Film Kulübü’nü takip ediyor musunuz? Her hafta sonu bir DVD hediye ediyor Hürriyet okurlarına. En başından beri hepsini aldım listeme ve güzel birçok filmle de buluşmuş oldum böylelikle. Bu haftadan itibaren yeni sezona geçtiler ve ilk sundukları film ‘’Slumdog Millionaire - Milyoner’’ oldu. Orijinal kutusunda ayrıca tüm seçenekleri dahil ve sadece 2 YTL ile orjinal bir film arşivimizde, güzel hizmet ve bravo. Ayrıca http://www.hurriyetfilmkulubu.com/ adresini takip ederseniz sunulacak filmleri görebilir, anketlere ve çekilişlere de katılabilirsiniz.

Sinema dünyası usta yönetmen Halit Refiğ’in ölüm haberini aldı. Biz de bu ay sitemizde ‘’Adım Kadın’’ köşemizin konuğuydu; sevgili Arzu Altınçiçek dostumuzun annesinin vefat haberini aldık. Çok çok üzüldüm. Kendilerine Allahtan rahmet sevenlerine başsağlığı dileriz.

Hiç yorum yok: