2 Ekim 2009 Cuma

Alternatif - Zardan Adam


Bundan tam 7 yıl önce bu tarihlerde kurulan bir grup Zardanadam. Yıllardır biriktirdikleri şarkıları bir adım öteye taşımak ve birbirileri ile çalmak yerine dinleyici ile buluşturmak amacı ile çıktıkları bu yolda farklı bir duruşla bugüne kadar da devam ediyorlar. Mart 2002’de ''Tamamböceği'', Aralık 2002’de ''Korsan'' adlı self-albümleri, Mayıs 2003’te ''Süreyya'' ve Ocak 2004’te Sevgililer Günü self-single albümlerini yayınlıyor grup ve bu self-yapımlarda yer alan toplam 26 adet şarkıyı internet sitelerinden ücretsiz download olanağı sağlayarak dağıtmaya başlıyor.

Grup bu durumu şöyle açıklıyor web adresinde. ''Müzikten kazandığımız tüm geliri müziğe aktardık ve Zardanadam dostlarının da katkısıyla ''Tamamböceği’'nin 5000, Korsan’ın yaklaşık 7500 kopyasını rock severlere (kargo masraflarında bize yardımcı olmak kaydıyla) ücretsiz olarak ulaştırdık. Underground Rock camiasının gücünü böylece keşfettik. Unkapanı'nın henüz pek tanımadığı bu ağ sayesinde Türkiye'nin 60 iline albümlerimizi hiç bir karşılık beklemeden dağıttık. Böylelikle mevcut müzik endüstrisine alternatifler üretmiş, kendi müziğini üretemek isteyen gruplar için de cesaret verici bir örnek oluşturmuş hissediyoruz kendimizi ve bu bize gurur veriyor.''

2004 yılında Tibet Ağırtan’ın prodüktörlüğünde üçüncü albümlerinin kayıtlarını tamamlıyorlar. “Dibini Gör” isimli bu albüm ise Mayıs 2005’te Müzik Mahsülleri Ofisi etiketiyle yayınlanıyor. Albümün yayınlanması ile birlikte dinleyici kitlesini daha da arttıran grup artık çeşitli festivallerde de çalmaya başlıyor. 2006 yılında yayınladıkları albümlerinin ismi ise ''Kalbim Yok''. Kurulduğundan beri tüm şarkılarını ve videolarını evet internet adreslerinde dinleyici ile paylaşıyor grup ve ''Bizim satmaya kıyamayacağımız kadar değerli bulduğumuz şarkılarımızı siz de sevdiklerinizle gönlünüzce paylaşmayı sürdürebilirsiniz'' umudunu taşıyor.

Ve gelelim Nisan 2009 tarihinde yayınladıkları beşinci stüdyo albümlerine. Adı ''Kafam Seninle Güzel''. Deniz Yılmaz süpervizörlüğünde, Taylan Özdemir ve Ergin Özler mixleri, Çağlar Türkmen masteringi ile Umut Töre kapak tasarımlı - fotoğraflı bir albüm bizi beklemekte. 10 yeni ve de gayet başarılı parçadan oluşan bu çalışmada elbette grubun web adresinden download edilebiliyor. Yalnız şarkıları değil şarkıların sözlerine ve akorlarına da ulaşmanıza imkan veriliyor ayrıca. Bir hayli de başarılı bir tasarım. Böyle bir zamanda böylesi biraz fazla mı :) Ama ötesinde dinleyicisi onları hep bir başka seviyor, bu gözle görülür bir gerçek ve de hep böyle dinlemeye devam etmek istiyor.

www.zardanadam.com işte tam da bu adres.

Hiç yorum yok: