20 Nisan 2009 Pazartesi

Batı Yakası


Rock’n Dark Express 2008 Rock Müzik Yarışması’nın birincisi Çanakkale’li BATI YAKASI grubu PMD YAPIM tarafından piyasaya sürülen ilk albümleriyle müzik dünyasına “merhaba” diyor.
Prodüktörlüğünü şarkı yazarı/müzisyen/prodüktör CEM ÖZKAN’ın üstlendiği albümün kayıtları ve mix’leri SoundCheck Stüdyosu’nda gerçekleştirildi. Aylar süren titiz bir çalışma sonucunda tamamlanan albümde BATI YAKASI’na süpervizör olarak Uğur Arslantürkoğlu (Gece Yolcuları) ve Göktuğ Şenkal (DörtXDört) gibi ünlü müzisyenler eşlik etti. Albümde konuk müzisyen olarak Cellissima grubundan Gülyar Balcı viyolonseliyle yer alıyor. Albümün mastering’i New York Sterling Sound’da Steve Fallone tarafından yapıldı.

BATI YAKASI ismini taşıyan albümde söz ve müzikleri BATI YAKASI’na ait 10 yepyeni şarkı yer alıyor.

Kapak çalışması Aptülika imzası taşıyan albümün çıkış şarkısı “4 Gün Önce”. Şarkının Devrin Usta tarafından çekilen video klibi müzik kanallarımızda yayınlanmaya başlandı. Grubun fotoğrafları Serkan Eldeleklioğlu imzası taşıyor.

Korhan Çelik(vokal/gitar), Can Bezgen(gitar), Altuğ Şenkal(bas gitar) ve Ergün Yıldız(davul)’dan oluşan BATI YAKASI Ocak ayından itibaren Rock’n Dark Express 2009 Rock Müzik Yarışması kapsamında Ankara, Trabzon, İzmir, Çanakkale, Eskişehir, Antalya ve İstanbul’da sahne aldı. 18 Nisan’da Adana bölge finalinde ve 9 Mayıs’ta İstanbul’da Büyük Final’de de sahne alarak şarkılarını müzikseverlerle paylaşacaklar.

Mayıs ayında Eskişehir, İstanbul, Ankara ve Çanakkale’de pek çok üniversite şenliklerinde müzikseverlerle buluşacak olan grubun çıkış şarkısı “4 Gün Önce” MySpace’ten dinlenebiliyor.



Hiç yorum yok: