8 Mart 2011 Salı

Vedat Sakman ile Yaşamın Gözleri

Vedat Sakman'ı dinlemenin ruha iyi gelen bir yanı var ki bu yüzden biraz da yeni bir yılı ikidir onun şarkılarını dinleyerek karşılıyorum. Hayatın koşuşturması, hayatın binbir kaosu içinde bu ritm öylesi işliyor ki bedene hiçbir şeye aldırmak istemiyorum sonra, hiçbir şeyi kafaya takmamak ve öyle yaşamak. Ve kendisi ile ne zaman karşılaşırsam yineliyorum: Albüm ne zaman geliyor? Ve mutlu son; albümün yayınlanmasına sayılı günler kala detayları yavaş yavaş gün ışığına çıkıyor. Albümün adı: Yaşamın Gözlerin Kadar Güzel Olsun. Hani nice temenni duymuşuzdur da kaçı böyle bir şiirselliktedir. Sakman'ın kalbi, her dizesi, her notası ama böyle değil midir, böyle olmamış mıdır?
Rec By Saatchi tarafından yayınlanacak olan albümün diğer detaylarına gelince. ''Bir Umut Bir Yol'', ''Şarkılar Yıldızlar'', ''Servet ve Şöhret'', ''Aşkı Kaçırmayın'', ''Ağlamak'' ve ''Yaşamın Gözlerin Kadar Güzel Olsun” isimli şarkıların sözleri de Vedat Sakman tarafından yazıldı. Albümdeki diğer parçalarda ise Duygu Asena, Mehmet Teoman, Atilla Birkiye, Tomris Sakman’a ait sözler ve Federico Garcia Lorca’ya ait bir şiir dinleyeceğiz. Albümün ilk klibi albüm ile aynı adlı şarkıya Varol Şahin tarafından sanatçının kendi mekanında, kendi orkestrasının katılımı ile çekilmiş bile, albümün görsel tasarımlarını da Serdal Şenel hazırlamış.

Albümünün gecikmiş olduğunun farkında olduğunu vurgulayan Sakman önümüzdeki yıla iki albüm daha sığdırmayı planlıyor ki onu sevenlerin buna hiç itirazı olmayacak. Çok özel dostları var kendisinin ki her sanatçıya nasip olamayacak kadar özel sevenleri; her Cuma ve Cumartesi mekanında onu yalnız bırakmadıklarından belli, gittiği her yeri öylesi itina ile doldurmalarından belli bu; Sakman gibi bir ustaya bu yakışmasın da kime yakışsın hani. Ortalık hele hele böyle dağınıkken, kimlerin kimlerin egoları tavan yapmışken, sözler ve besteler bu kadar basitleşmişken, sıradanlaşmıken. Bu dönüşü ayakta alkışlamalı.

Kadri Karahan & Vedat Sakman Söyleşisi (OCAK 2010)

Hiç yorum yok: