31 Ocak 2011 Pazartesi

Pazartesi Sendromu


Pinhani’den bir sürpriz var. Öncelikle son yıllarda çok sevdiğim grupların başında geliyor kendileri. Biz onlardan yeni bir albüm beklerken bir şarkı çıkageldiler. Üstelik hiç öyle tek şarkı sunup üç beş para kazanma derdine düşmeden bu şarkıyı kendi web adreslerinden dinleyicileri ile paylaştılar. ‘’Yitirmeden’’ çok güzel bir şarkı olmuş gerçekten ayrıca da anlamlı. İlk albümlerini kaydeden Tanju Duru’nun anısına ithaf yayınladıkları şarkı sözleri ile özellikle bir başka çekiyor insanı içine. ‘’Ömür sanki bir karakutuymuş, gün gelince herkesin açılmış, ama sorarsan hep geç kalınmış’’ derken şarkı dinlemekte de lütfen geç kalmayın. http://pinhani.com/site/index.php Grup ayrıca 11 Şubat’ta Balans Jolly Joker’de bir de konser gerçekleştirecek.

Haftanın bir diğer güzel sürprizi de özellikle caz müziği sevenleri memnun edecek. Caz müziğin ülkemizdeki önemli mekanlarından olan Nardis Jazz Club özel performanslarından oluşan bir kayıt sunuyor. Adı ‘’Live At Nardis Jazz Club’’ olan çalışmada yer alan dokuz şarkı bu tarzın önemli yorumcularından aynı zamanda. Oğuz Büyükberber’den Kamil Erdem’e, Sibel Köse’den Meltem Ege Quartet’e bir saatlik dolu dolu bir yolculuk. Bu tarz mekanların her zaman böylesi güzel alternatifler yaratma şansı hep var zaten olmalı, nice performans öyle orada yaşanıp kalmamalı ve bir şekilde kayıt altına alınarak böylesi dinleyiciye ulaştırılmalı. Nardis’e tebrikler, bu serinin devamının olmasına kimsenin itirazı olmayacak.

Ne yalan söyleyeyim göz göre bir ismi unutmuşum oysa ki ilk albümü ‘’Duy Sesimi’’ ile sesini duymuş ve ayrı saklamıştım bir zamanlar. Ama geçen süre içerisinde kendisi nerelerde diye niye sormamışım acaba? Velhasıl Efsun geri dönüyor. Yarından itibaren Pasaj Müzik etiketi ile yayınlanacak yeni albümünün adı ‘’Sensiz Olmalıyım’’. Tüm sözlerin kendisine müziklerin yine kendisi ile birlikte Özer Dönerkaya’ya ait olduğu albümün çıkış şarkısı olarak ‘’Yavaş Yavaş’’ seçilmiş. Zaten albümün kısa tanıtımı ile karşılaştığımda bir an önce dinlemek adına heyecanlandım. Dileriz bütününde de albümün aynı heyecanı duyarız ve yıllar sonra yeniden karşılaştığımız için çok mutlu olduğumuzun altını çizeriz.

Çarşı - Pazar/tesi:

TRT Arşiv serisi bildiğiniz gibi birçok albümü CD olarak yayınlayarak arşivcileri özellikle memnun etti. Kaldı ki birçoğu gerçekten hazineydi ve başka bir şekilde bunlara ulaşmanın imkanı yoktu. Mephisto mağazası TRT arşivinden birçok CD’yi ve hatta DVD’yi indirime sunmuş. Gördüğümde akın akın alıyordu insanlar bilginiz olsun :)

Haftanın Arızalığı: Alkollü içecek markalarının destek verdiği etkinliklerde yaş sınırı uygulaması başladı. 24 yaşın altındaki gençler artık Babylon’da bir Shantel konseri izleyemeyecek mesela ya da Naim Dilmener’in çalacağı partilerde dans edemeyecek. Bugünlere nasıl geldik hala inanamıyorum.

Okulların yarı yıl tatiline girmesi ile her yeri ördekler, şirinler, cinler, sardı e fırsat fırsattır herkes kazanacak bir yol buluyor kendine. Ama bu süreç içerisinde ilginizi çekeceğini düşündüğüm ve asla kaçırmamamız gereken konserler de var elbette. Haftanın etkinliklerine dokunalım hemen.

‘’Şarkıları bizi kendi aşk hikayelerimizle yüzleştiriyor. Ve öyle bir yere bırakıyor ki, en çok hayal kırıklıklarımız göze çarpıyor. Dahası, onu şarkı söylerken dinledikten sonra herhangi biri aynı hataları yapmak istiyor; çünkü tutku içinde herhangi bir kural, sağduyu, tedbir ya da pişmanlığa yer yok’’ demiş onun için Pedro Almadovar e başka da söze gerek var mı hani. Efendim; Buika bildiğiniz üzere flamenco ile cazı bir araya getirerek sunduğu lezzet ile bizi alıp buralardan götüren Kübalı bir kraliçe. CRR’de 04 Şubat akşamı dinlemek için hiç düşünmemek lazım. Koşalım.


Bir gün sonrası yani 05 Şubat Cumartesi günü ise Bostancı Gösteri Merkezi’nde Kardeş Türküler konseri olacak. Tüm biletler 18 YTL’ye satılıyor. Uzun bir aradan sonra mekan ardı ardına konserlere hazırlıyor kendini. 11 Şubat’ta Zülfü Livaneli, 12 Şubat’ta Ferhat Göçer, 19 Şubat’ta Anadolu Ateşi, 20 Şubat’ta Ceza - RedMan konserleri olacak ay içinde. Bir zamanları düşünüyorum hani, bir konserler olurdu ki hani öyle bir gün değildi hem de. Sezen Aksu gelirdi mesela ve ama bir hafta ama iki hafta aralıksız her gece tekrarlanırdı. Şimdi nerede, hem de bu hayat pahalılığında, hem de o eski renginde mi her şey? Değil.

Müziğin Sustuğu Yerden Alternatifler:

Geçen hafta içinde yeni bir dizim daha oldu. Adı: Chase. Polisiye dizilerine benim gibi tutku ile bağlananları öncelikle tatmin eder mi eder. İlk sezonu geçen sene başlayan dizi şu ana kadar 12 bölüm yayınlanmış. Dizinin as kızı Annie ki bu nasıl bir sarışınlıktır; kendisini daha önce ‘’Damages’’ isimli dizide bir iki bölümde izlemiştim ama burada ne güzel ki daha çok izleyeceğim. Ayrıca Prison Break’in Sucre’si Amaury Nolasco ve Desperate Housewives’ın John’u Jesse Metcalfe ile de yeniden karşılaşmak güzel.
Haftanın asıl sürprizi ‘’Spartacus: Gods Of The Arena’’nın başlaması oldu kesinlikle. Spartacus’ümüz Andy Whitfield malum hastalığına yakalanınca dizinin yapımcılarının aklına gelen aslında başta gereksiz gibi görünen ama izleyince tadını aldığımız enteresan bir proje. ‘’Spartacus: Blood And Sand’’i izleyenler bu dizide geçmişe dönecekler ve başta Batiatus olmak üzere bazı kahramanların önceki hayatlarına tanık olacaklar. Dizi 6 bölüm ile tamamlanacak ve Whitfield bir sahnede seyircilere sürpriz yapacak ki büyük bir ihtimalle final bölümünde olacak. Dizinin ilk bölümünü büyük bir heyecanla izledim ki birçok kahramanı özlediğimi fark ettim. Ayrıca Jaime Murray ile karşılaşmanın da ayrı sevincini duydum. Bu kadın kesinlikle daha çok karşımıza çıkmalı.

Filmlere gelince çok detaylara girmek istemiyorum çünkü çok öyle yazmaya değecek bir yapımla karşılaşamadım bu hafta. İzlediklerimi bu hafta izleyeceklerim ile birlikte önümüzdeki hafta anlatabilirim belki.

Bir ayın son günü; yarın yepyeni bir ay bizimle karşılaşmayı bekliyor. Her ayın ilk günü olduğu gibi sitemiz de en yeni konukları ve en yeni yazıları ile ayrıca sizlerle buluşmaya hazırlanıyor. Hepinizi yarın sayfalarımıza bekliyoruz.

Ayrıca müzik dünyasında OCAK ayının en iyilerini, en kötülerini sizler için seçtim. Bundan böyle her ayın ilk günü bir önceki ayın seçkisini yapacağım sizlere. Yarın yine görüşmek üzere o halde; güzel bir hafta ve güzel bir ay olsun şimdiden.

Hiç yorum yok: