24 Ocak 2011 Pazartesi

Pazartesi Sendromu

Kar kapıda diyorlar ama yılmak yok güzel bir hafta da hemen yanıbaşında. Bir ayın son haftasına doğru adeta her gün her yerde dolu dolu bir gün yaşamanız mümkün. Bu hafta sendroma farklı bir sunum getirelim ve önce haftanın önemli etkinlikleri üzerinde şöyle bir göz gezdirelim.

Nerelere Gidelim:

Salı:

Hemen söylüyorum ki günün en önemli etkinliğini geçen sayfalarımızda da ayrıca duyurmuştum. Kot Kumlama İşçileri Dayanışma Komitesi ‘’Sesimiz Nefesimiz’’ isimli bir etkinlik daha düzenliyor. Bu uğurda birçok insan hayatını kaybediyor bu gerçek ki ne güzel bir amaç uğruna bir araya gelinmiş; katılamasanız bile belki destek verebilirsiniz. MKM Attila İlhan Salonu’nda saat 19:00’dan itibaren gerçekleşecek konseri ve diğer bu konu hakkında tüm bilgileri http://www.kotiscileri.org adresinden alabilirsiniz.

Çarşamba:

Uzun zamandır kendisini canlı canlı dinleme şansını bulamamıştık. İlhan Şeşen’i özleyenler o gün soluğu Sakman’da alsın dilerim. Bu arada mekanın güzel sahibi Vedat Sakman cephesinden güzel bir haber geldi ki uzun zamandır beklediğimiz albümü Şubat ayında bizlerle buluşacak. O kadar heyecanlıyım ki :)

Perşembe:

Günün birkaç alternatifi var adıma ki tavsiyelerim aynı zamanda. Alp Bora’yı sitemizde konuk olarak ağırlamıştık. Avusturya’da yaşayan ve grubu Nim Sofyan ile müzik yolculuğuna devam eden müzisyen Nublu’da bir konser verecek. Alp Bora Quartet adı altında ücretsiz olarak dinlenebilecek ve aynı gece ayrıca Sarp Maden’de sahne alacak. İndigo’da ise Hüsnü Arkan ve yeni albümü ‘’Solo’’dan şarkılar dinleyeceğiz. Konsere konuk sanatçı olarak Birsen Tezer’de katılacak ki düşünün artık ziyafeti. İzmir’de olanlar ise Jehan Barbur’u Bios Bar’da dinleyebilirler.


Cuma:

Uzun zamandır dikkatimi çekiyordu. Jolly Joker Balans’ı mekan olarak severim ama bir dinleyici olarak protesto etme zamanı artık kendilerini. Geçenlerde Emre Aydın ve Teoman konserlerinde dikkatimi çekmişti şimdi de o gün gerçekleşecek MFÖ konserine bir göz attım durum aynı. Biletix rakamı ile 56 TL ki bu hayat pahalılığı karşısında, bu alternatifler içinde hani biraz yüksek bir rakam değil mi bu? Aynı gün Beyoğlu Hayal Kahvesi’nde Suzan Kardeş & Bekriya Band sahne alacak ve 20 TL giriş çok ama çok daha eğlenirim gidecek olsam.

Cumartesi:

Tek bir alternatif sunacağım ki giderseniz deli gibi eğlence garanti. Naim Dilmener ve Sarp Dakni ile 45’likler gecesi bu kez Zeliha Sunal’ın da dahil olması ile ayrı bir keyifli geçecek. Babylon beni kasan bir mekan açıkçası ama bu ekibin daha önceki sahnelerinde bulundum ve çok eğlendim. Yine gideceğim, yine eğleneceğim.

Pazar:

E artık evde oturun :)


Neler Dinleyelim:

Valla günlerdir tek bir albüme kilitlendim. Aslında yeni bir albüm değil ama geç de olsa yakaladığım fırsat adına çok mutluyum ki bunu çifte katladım ve kendisi ile bir söyleşi gerçekleştirdim. Ayın 1’inde sayfamızda sürpriz olmasını diliyorum. Ötesinde beni heyecanlandıran bir albüm yok ama dinlemeye almayı düşündüklerim var. Gerçekten ortalığı toplama albümler ve best of’lar bastı ki sıkıcı bir ay sonu yaşıyoruz.

Rock müzik sevenleri mutlu edecek birkaç alternatif var. ‘’Av Mevsimi’’ isimli filmde yer alan ‘’Benden Adam Olmaz’’ı da seslendiren Ete Kurttekin’in albümü ‘’Suyun Üstüne’’ dikkatleri çekecek gibi. Cenk Eroğlu ile bir ortak bestenin dışında (Bu arada Cenk Eroğlu’da bir albüm yapsa ya hani) tüm sözler ve müzikler kendi imzasında. Ayrıca bugün çıkacak bir albüm ki adı ‘’Bu Işık Ne’’ Arkabahçe’nin ikinci çalışması. Grubun ilk albümleri ‘’Evindesin’’ çok fazla öne çıkmamıştı ve bu albüm adına cephelerinde neler değişecek bekleyip göreceğiz.


Haftanın en büyük sürprizi aslında bir albüm değil DVD oldu. Grup Yorum bildiğiniz üzere geçen sene 25. Yılını İnönü Stadı’nda verdikleri bir konserle kutladı. İşte o DVD nihayetinde raflarda yerini aldı. İki DVD’den oluşan sette ilk DVD konser görüntülerinden oluşuyor. İkinci DVD’de ise konser hazırlığı, röportajlar, tanıtım çalışmaları ve provaları kapsayan bir belgeselden ve iki şarkıdan oluşuyor. Bu hafta içinde mutlaka edinmeli ve daha nice 25 yıl dilemeli.

Çarşı - Pazar/tesi:

Whitney Houston sevenler D&R’a koştursunlar hemen. Sanatçının dünden bugüne bütün önemli hitlerinin videolarının, konser performanslarının ve ayrıca söyleşilerinin yer aldığı ‘’The Ultimate Colection’’ sadece 14.99 TL. Ayrıca son albümü ‘’I Look To You’’ yine aynı fiyatla satışta olurken o unutulmaz film olan ‘’Bodyguard’’ın o unutulmaz soundtrack albümü de 9.90 TL.

Neler İzleyelim:

Öncelikle yayınlandığı günlerde sinemalarda büyük ses getiren ‘’Red’’i ne zamandır izlemek istiyordum. Film çok güçlü bir ekibe sahip ki sırf bu yanı ile bile izlemeyi gerektiriyor. Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary - Louise Parker, Karl Urban ki daha ne olsun. Emekli CIA ajanı Frank Moses sakin bir emeklilik yaşadığını düşünürken birdenbire bir saldırı ile karşı karşıya kalır. Bu işten tek başına sıyrılması mümkün değildir ki eski takım arkadaşlarını toplar ve olayı çözmeye başlar. İki saate yakın bir zamana yayılan filmden hiç sıkılmadan ve bir an ekrandan gözümü ayırmadan ayrıldım.


Filmde başarılı bir performans sergileyen Karl Urban’ın yine başrolde olduğu bir başka filmi daha izledim geçen hafta içinde. ‘’Yüzüklerin Efendisi’’ serisi ile yıldızı parlayan oyuncunun şimdi bahsedeceğim filmi belki de rol aldığı filmler içinde en gereksiz olanı. ‘’And Soon The Darkness - Ve Karanlık Yakında’’ yıllar önce çekilmiş olan bir filmin günümüz versiyonu ama tamamen gereksiz bir durum. İki kız arkadaş seyahatlerinin son gününde kaldıkları kasabada çeşitli gariplikler ile karşılaşıyor. Film vasat olmasına rağmen kendini izlettiriyor ama sonunda anlıyorsunuz ki bir hiç uğruna koşturmuşsunuz.

‘’The Dreamers - Düşler, Tutkular ve Suçlar’’ bir Bernardo Bertolucci filmi. Isabelle ve erkek kardeşi Theo, anne babaları tatile gittiğinde Paris’te öğrenim gören Amerikalı öğrenci Matthew''u sevlerine davet ederler. Üçlü, evde kaldıkları süre boyunca kurallarını kendilerinin koydukları akıl oyunlarıyla birbirlerinin duygularını ve cinselliklerini keşfe çıkarlar. 1968 yılı Fransa’sında geçen film konusu kadar bazı cesur sahneleri ile de dikkat çekiyor. Genel olarak sitelerde yazılan yorumlarda öne çıkan şey içeriğinden biraz rahatsız olunduğu ve finalinin beklenileni vermediği.

Çarşı - Pazar/tesi:

Her yerde 19.99 TL ama sizin için yakaladım ki Fatih Akın’ın son filmi ‘’Soul Kitchen’’ Mephisto Kitabevinde 9.99 TL. İzlememiş olanlar için güzel bir fırsat ki daha ucuza düşer mi bilinmez.

Güzel bir hafta olsun hepimize (:

Hiç yorum yok: