2 Şubat 2010 Salı

Rakın Rol Disko Parti'sine Buyrun


''Rakın Rol Disko Parti'' ya da kısaca ''RRDP'' geçtiğimiz hafta piyasada Sony Music etiketi ile yerini alan bir çalışma. Uzun zamandır birlikte bir proje yapma fikirleri hep vardı ve sonuç bekleniyordu. Mirkelam ve Kargo nihatetinde bir albümde huzurlarımızda artık. Öncelikle bu çalışmadan büyük bir keyif aldıklarını dile getiriyor kendileri ve Kurtalan Expres - Barış Manço ve Moğollar - Cem Karaca örneklerinde olduğu gibi düşünülmesini istiyorlar bu birlikteliğin, buna itiraz olamaz elbette çalışılırsa üstüne mutlu da olunur ama elbette bir şeyler söylemek için belki de erken, sadece güzel ve hoş bir proje diye bakabiliriz şimdilik.

Yıllar önce Kargo Grubuyla yolları ayrılan Mehmet Şenol Şişli (MŞŞ)'nin tekrar gruba katılması ile çalışmalarına başlayan Kargo'nun stüdyo aşamasında yaptıkları bir şarkının Mirkelam'ın sesinden çok güzel olacağını düşünmeleri ile başlayan bu süreçte gelinen nokta; sekiz şarkılık bir çalışma ve sözler bütünü ile Mirkelam, müzikler bütünü ile Mirkelam & Kargo imzalı. Albümün prodüktörlüğünü dünyaca ünlü INXS grubunun da prodüktörü Mark Opitz yapmış. Albüm 2 CD'den oluşuyor ve ikinci CD'de şarkıların karaoke versiyonlarına ulaşabiliyorsunuz.

Albümde ilk dikkatimi çeken şarkı ''İyi Geceler'' isimli şarkı zira bunun ötesinde tüm şarkılar hareketli diyebiliriz ama ''80'ler''i özellikle dinleyiniz.

Hiç yorum yok: